Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Klik "her" for at se vores cookiepolitik.

 

Generation Grøn vinder Springfrøprisen 2014

Vinderne af Springfrøprisen 2014
I dag blev vinderen af Springfrøprisen 2014 kåret af Kulturstyrelsen. Tre skoleprojekter var nomineret og skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre vandt 1. prisen på 25.000 kr. for deres deltagelse i ”kulturlaboratoriet Generation Grøn. Prisen blev overrakt af Kulturminister Marianne Jelved, som ikke kun begrundede prisen i elevernes kreative resultater, men også i den nye form for tværgående samarbejde i kulturlaboratoriet, som involverede mange forskellige typer partnere, bl.a. erhvervsliv og et universitet.
13. juni 2014

Kulturlaboratoriet Generation Grøn 

68 skoleelever fra Langhøjskolen har i foråret arbejdet med innovation og oplevelsesdesigns som del af ”kulturlaboratoriet  Generation Grøn”. Projektet har til formål at give borgere en forståelse for genbrug af emballage og madspild på en ny og positiv måde. Eleverne har fået inspiration fra Kvickly Hvidovre, Arken i Ishøj og det nye Avedøre bibliotek. På Arken de især inspireret af den farvestrålende østrigske multikunstner Hundertwasser. Resultaterne af projektet skal forvandle den lange gang i Hvidovrevejens Butikscenter til et ”oplevelsesrum” i forbindelse med Vestegnens Kulturuge til september.  


Borgmester i Hvidovre og formand for Vestegnens Kulturinvesteringsråd Helle Adelborg udtaler:

”Jeg er rigtig stolt af, at det er skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre, der har vundet Springfrøprisen. Jeg besøgte deres udstilling i forbindelse med projektet, og der oplevede jeg elevernes engagement i det grønne tema, deres idérigdom og evne til at formidle deres viden til andre. Det gjorde de virkelig godt og det gjorde stort indtryk på mig.. Samtidig synes jeg, at dét at Generation Grøn har fået denne pris tegner godt for tanken om at skabe flere tværgående kulturlaboratorier på Vestegnen, hvor virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner, foreninger og kommuner kan arbejde sammen om at udvikle nye tiltag.”


Pige, 8. klasse: 

”Jeg tror, at jeg husker det bedre, fordi jeg har arbejdet med det, og ikke bare fået det at vide. Når man arbejder med det og også viser det fysisk, så husker man det bedre.” 


Dreng, 8. klasse: 

”Det var godt virkelig at slå tankerne fra og ikke bare få en specifik opgave med et rigtigt eller forkert.”


En ny type tværgående samarbejde


Generation Grøn er et samarbejde mellem otte forskellige typer partnere: Vestegnens Kulturinvesteringsråd, Aalborg Universitet/ INCEVIDA, Concito/Klimaambassaden, HvidovreBibliotekerne, InnovationsLab Hvidovre, ARKEN, Hvidovre By- og Teknisk Forvaltning, samt COOP/Kvickly. Et pilotprojekt til Vestegnens Kulturlaboratorium 


Generation Grøn er et pilotprojekt til det treårige udviklingsprojekt ”Øresunds Kultur-laboratorium”, der skal skabe regional kulturvækst og som forventes at starte op i foråret 2015.