Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Klik "her" for at se vores cookiepolitik.

 

Filmfestival for unge

Se filmen ’Sonita’ og bliv introduceret til projektet ’Din filmfestival, dit publikum’ på Zentropa mandag 12. september kl. 17.
7. september 2016

Zentropa i Hvidovre lægger biograf til introduktion af ”Din filmfestival - dit publikum!” - et kursus, hvor unge kan lære at lave en filmfestival. Er du ung, og har du lyst til at lave en filmfestival - eller andre events i din by - så kan du få alle redskaberne til projektledelse på dette kursus. Eller er du bare vildt nysgerrig på film, så er kurset også noget for dig.  Alle er velkomne på aftnen til en god film.

Kurset vil efter ni undervisningsgange kulminerer i en 2-dages filmfestival. Introarrangementet finder sted den 12. september kl. 17.00-19.00, og her vil festivalleder, Solveig Thorborg, fortælle om kurset og give eksempler på de film, de unge skal vurdere. På aftnen vises filmen Sonita om en ung afghansk kvinde, som vil være rapper og ikke sælges til den højestbydende mand. ”De film, de unge skal se på kurset, er andre end dem der vises i biograferne til daglig. Det er alle film, som har meget på hjertet og rører sit publikum” siger Solveig Thorborg.  

Efter filmen viser oplægsholder Afshin Firouzi, hvordan man kan uddybe en filmfortælling med sin egen historie. Han har selv har brugt kunst og musik til at forfølge sine drømme. Afshin Firouzi er musiker, manuskriptforfatter og filminstruktør, som kom til Danmark som flygtning.  ”Min historie er opstået på baggrund af en masse nysgerrighed i livet, som har fået mig verden rundt. Min nysgerrighed har også formet mig til den person, jeg er den dag i dag”, siger han. 

Din filmfestival - dit publikum! er et samarbejde mellem ungdomsskolerne i Hvidovre, Ishøj, Rødovre og Albertslund samt Salaam Filmfestival og Center for kunst og Interkultur. Til introduktionsarrangement kan interesserede høre mere om projektet, der efter 9 undervisningsgange kulminerer i to dages filmfestival. Undervejs lærer deltagerne, hvordan man som projektleder producerer en filmfestival. 

Intro-arrangement i Zentropa, Filmbyen, Hvidovre, mandag den 12. september kl. 17-19. 

Kontakt festivalleder Solveig Thorborg: 28800081 / solveig@salaam.dk for yderligere oplysninger.