Livets reder

Foto af Per Dyrby
Årets kunstprojekt er Livets reder af Veronica Hodges

Veronica Hodges' kærlighed til fugle får her luft under vingerne, idet hun bygger seks reder på Vestegnen, og hun skaber en unik fugl til hver af rederne. Hver enkelt rede bygges i grene og kviste. Reden vil blive så stor, at man kan sætte sig ind i den og forhåbentlig fornemme redens tryghed og måske med en tanke på sin egen rede. Fuglene skabes i papir og vil blive sat i rederne op til Vestegnens Kulturuge.

Med ”Livets reder” vil Veronica Hodges gerne bygge ramme om publikums relation til reden og til fuglene. ”Reden er en metafor for det sted, hvor vi kommer fra og føler os trygge. Den tryghed, der skal til for, at vi bliver i stand til at komme ud af reden og møde andre mennesker. Det er mit håb, at reden kan give rum til fællesskab og samtale” fortæller Veronica Hodges. På den måde forholder kunstværket sig til årets tema for Vestegnens Kulturuge: Mellem lys og skygge. Reden giver måske skygge for lyset, men den skærmer også for omverdenen og bliver det trygge udgangspunkt. Den tryghed, man må bevæge sig ud af for at møde mennesker og opleve verden. Således afspejler reden og fuglen både vores trygge udgangspunkt og vores trang til at flyve ud og møde verden udenfor.

Er du også redebygger, så kom og vær med til at bygge din lokale rede - kontakt Veronica Hodges på Facebook eller Monika Funder. På Facebook og siden her vil vi løbende opdatere om aktuelt byggested.

Link til Facebook: https://www.facebook.com/groups/2053399118231360/

Mail til Monika Funder xmf@hvidovre.dk

Første rede er færdig, og den befinder sig i Rødovre
Foto af Per Dyrby
Foto af Per Dyrby

Anden rede er færdig, og denne befinder sig i Ishøj
En af Veronica Hodges' reder

Byggeplan med forbehold for ændringer. Hold øje med facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/2053399118231360/ for dag til dag ændringer.

Rødovre: Første rede er nu færdig. Viben ligger i Heerup Museets have ned til Damhusengen, og den putter sig imellem træerne
Ishøj: Anden rede er også færdig og står i Ishøj Byhave ved biblioteket
Hvidovre: Uge 20 og 21 er der blevet bygget i Hvidovre, og det fortsætter et par dage i uge 22
Albertslund: Uge 24 til 26
Vallensbæk: Uge 32 og 33
Høje Taastrup: Uge 34 og 35